fbpx

Run Free de Podcast

‘Voor als het even niet zo lekker loopt.’

In deze podcast spreken we om de week een interessante en leuke gast en praten we over allerlei thema’s rondom mentale gezondheid. Check alle afleveringen hieronder:

 

Podcast streng zijn voor jezelf

#7 hoe streng ben jij voor jezelf?

Vaak merken we zelf niet eens hoe streng we zijn voor onszelf, en soms zijn we op hele subtiele manieren onszelf aan het dwarsbomen of afstraffen. Super onnodig en over het algemeen heel contraproductief.
Maar hoe kom je ervan af? Dat ga ik je vertellen in mijn nieuwste podcast. Dit keer geen gesprek met een gast, maar een aflevering waarin ik jou, op afstand, ga coachen. Ik probeer je aan het denken te zetten en ik geef je advies over die strenge stemmetjes in je hoofd.
Podcast balans en dietculture

#6 over balans en ‘dietculture’ 

Wat is balans, welke invloed heeft de relatie die je moeder (of omgeving) heeft met voeding op jou, wat is ‘dietculture’ eigenlijk, welke rol hebben wij als coach en professionals daarin, en mogen wij -twee dunne, gezonde vrouwen- hier wel iets over zeggen?
Met Maritza van Plantifulplan heb ik hier een kritisch, open en interessant gesprek over in de nieuwe Run Free de podcast. Listen en learn 🙂
podcast burn-out mentale gezondheid

#5 over burn-out

In de podcast van deze week praat ik met Eliza over haar burn-out. Het is best persoonlijk om aan iemand te vragen of ze ‘even over hun mentale gezondheid willen praten’, maar Eliza zei meteen JA! Juist omdat ze het stigma rondom mentale (on)gezondheid graag wil doorbreken. Een open en eerlijk gesprek over burn-out, Nederlandse kringverjaardagen en waarom je kwetsbaarheid durven opstellen niet alleen heel dapper, maar ook helend kan zijn.

De podcast is voor mensen met burn-out of stress(klachten) en als je ‘gewoon’ geïnteresseerd bent in dit onderwerp, maar ook voor jou als je een partner/vriend(in)/collega/familielid die kampt met burn-out. Deel het dus ook zeker met hen!

PS: ons doel is om zoveel mogelijk mensen te helpen, bereiken en zo mentale kwetsbaarheid bespreekbaar te maken. Jij kunt daarbij helpen: deel de podcast op Instagram, met je familie en vrienden of laat een beoordeling achter in de Apple podcast app.

Politiek mentale gezondheid stress podcast

#4 over slapen Zzzzzz

Een nieuwe aflevering over een geweldig interessant, slaapverwekkend onderwerp: slapen.
Want de een slaapt als een roos en de ander ligt wakker, woelend, denkend, misschien zelfs wel piekerend en stapt de volgende morgen nou niet bepaald fris en fruitig uit bed. En daar vinden we dan vervolgens ook van alles van: we maken ons zorgen over het niet goed slapen en dat levert weer meer ‘piekervoeding’ op.

Al met al behoorlijk vervelend, zeker als de impact op je dagelijks leven en functioneren te groot wordt. Slaap heeft ontzettend veel functies en het is dus heel belangrijk. Daarom ging ik in gesprek met Deborah Freriks en Catelijne Elzes. Inmiddels mogen ze zich experts op dit gebied noemen en hebben ze er zelfs een boek over geschreven: ‘Van dit boek ga je beter slapen (en je wordt er knapper van)’.

Politiek mentale gezondheid stress podcast

#3 over mentale gezondheid en politiek?!

Met Marie-Anne van Meer Vrouwen in de Politiek praat ik over politiek, diversiteit in de politiek en de effecten hiervan op onze mentale gezondheid. Ook na de verkiezingen een interessant gesprek.

Waarom is het belangrijk om meer vrouwen in de politiek te krijgen en welke invloed heeft zoiets groots als economie op onze gezondheid?

Podcast stress mentale gezondheid studeren

#2 Studeren ten tijde van Corona

Studenten hebben het moeilijk in Corona tijd. Maar hoe zit dat eigenlijk? Wat is de situatie? En komt dit alleen door Corona of is er meer aan de hand? Wat moet er gebeuren? En wat kun jij, als student zelf doen?

Ik sprak Marian van Gelukkige Student (www.gelukkigestudent.nl). Zij coacht studenten online en weet veel te vertellen over de huidige situatie. Een interessant en waardevol gesprek, waarin we niet alleen ‘doekjes voor het bloeden geven’, maar juist dieper in het probleem duiken.

En ben je geen student, maar een thuiswerker? Ook dan is de podcast interessant voor je!

podcast angst en stress

#1 over angst en skinny dippen met Paulien.

Veel mensen hebben last van angstklachten. Zo ook Paulien, toch heeft ze inmiddels een heel avontuurlijk leven voor zichzelf gecreëerd. Ten tijde van de opname woont ze bijvoorbeeld helemaal alleen op een berg in Frankrijk. Ze vertelt er alles over en deelt haar belangrijkste lessen van de afgelopen jaren. Ook leer je in deze podcast meer over hoe angst werkt.

Wil je Paulien en haar platform ‘Outdoor Inspiratie’ volgen (doen!)? Check haar Instagram of haar website.