fbpx
hardlopen tegen stress

Run Free! Ontspannen (door) hardlopen

Een e-boek over hardlopen, maar ook over mindset, perfectionisme en prestatie drang. Je zou kunnen spreken van een ‘hardloop-zelfhulpboek’. En je betaalt tijdelijk slechts 4,95 in plaats van 14,95!

Deze vragen krijgen we vaak:

 • ‘Hoe begin ik met hardlopen?’
 • ‘Ik weet dat hardlopen goed voor me is, maar ik hou het maar niet vol!’
 • ‘Hardlopen schijnt tegen stress en depressie te werken, maar hoe zit dit?’
 • ‘Is het verstandig om hard te gaan lopen, of moet ik juist rust nemen?’

Om al deze vragen in één keer te beantwoorden besloot Goudje een e-boek te schrijven, met alle antwoorden en nog veel meer informatie, inspiratie en motivatie om te ontspannen (door) hardlopen.

Nog een boek over hardlopen…?

Waar veel boeken en blogs gaan over het fysieke en prestatiegerichte aspect van hardlopen, gaan we in dit boek meer in op het mentale aspect van hardlopen. Hardlopen geeft je ontspanning en helpt tegen stress, piekeren en onrust. Bovendien voel je je er direct een stuk blijer door! We leggen uit welke fysieke en mentale voordelen er allemaal aan hardlopen zitten, zodat je geen reden meer hebt om te blijven zitten en meer dan genoeg redenen hebt om in beweging te komen.

“The way to get starter is to quit talking and start doing” -Walt Disney

Run Free! gaat ook over:

 • leren luisteren naar je lichaam
 • Stoppen met prestatiedrang en perfectionisme
 • Een positeve mindset ontwikkelen
 • Zelfliefde.

Want wij geloven dat dit allemaal belangrijke aspecten zijn bij het hardlopen, en ook je dagelijkse leven ;). Je zou kunnen zeggen dat dit een ‘hardloop zelfhulp’ boek is, maar dat mag jij beoordelen. Nieuwsgierig? Luister hier alvast een stukje uit het e-book:

Fragmenten uit Run Free! Ontspannen (door) hardlopen

met Goudje Haadsma

Inhoud

Het e-boek is zo ingericht dat je begint bij de basis: achtergrond informatie en techniek van ontspannen hardlopen. Daarna leer je steeds meer: luisteren naar je lichaam, je mindset ten aanzien van hardlopen veranderen en perfectionisme en prestatie drang naast je neer leggen. Het doel is dat je leert dat hardlopen niet alleen maar zwaar is, maar ook zorgt voor ontspanning, in je hoofd én je lichaam. De opbouw is als volgt:

 • Hoofdstuk 1: Het begin
 • Hoofdstuk 2: Waarom hardlopen?
 • Hoofdstuk 3: Luisteren naar je lichaam
 • Hoofdstuk 4: Mindset
 • Hoofdstuk 5: En actie! (inclusief trainingsschema en logboek)

In elk hoofdstuk vind je informatie, inspiratie en motivatie in de vorm van opdrachten, inzichten, anekdotes en theorie. Bovendien krijg je een fijn en realistisch trainingsschema en logboek. 

Reviews

3 reviews for Run Free! Ontspannen (door) hardlopen

 1. Marian Blaauwgeers (geverifieerde eigenaar)

  Super fijn om te leren over meer dan hardlopen. Met super leuke oefeningen en tips! Echt een aanrader.

 2. Jildou (geverifieerde eigenaar)

  Super fijn e-book. Leest lekker weg, super leuke oefeningen en hele fijne tips!

 3. Wilma (geverifieerde eigenaar)

  Helder en lekker leesbaar boek met mooie praktijkvoorbeelden. Dit boek is niet alleen geschikt voor hardlopers, maar de tips hierin zijn ook goed te gebruiken voor allerlei andere activiteiten.

Voeg een beoordeling toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

hardlopen tegen stress

Wie is Goudje Haadsma?

Goudje is dagelijks bezig met stress, ontspanning en hardlopen. Als coach, psycholoog en running therapeut weet ze enorm veel over deze onderwerpen. Toch had zij ooit een haat-liefde relatie met hardlopen: ze vond het zwaar, legde zichzelf veel te veel druk op en gaf daarom na een paar sessies altijd weer op. Totdat ze de prestatiedruk losliet en begon te merken dat het haar hielp tegen stress en dat ze zich veel gelukkig voelde na het hardlopen. In dit boek vertelt ze je meer over hoe ze van haar haat-liefde relatie een liefdesrelatie maakt en informeert, inspireert en motiveert ze je met al haar enthousiasme om ook in beweging te komen.

gratis trainingsschema voor beginners