fbpx

Connect & Run

“Na een rondje rennen met Connect & Run kom ik ontspannen, maar voldaan thuis!”

hardlopen tegen stress

Connect & Run

Hèt online hardloopprogramma waarbij je in 10 sessies ontspannen leert hardlopen, zodat je het langer volhoudt, meer plezier hebt en beter naar je eigen lichaam leert luisteren. Je krijgt begeleiding tijdens het hardlopen van coach en running therapeut Goudje.

Connect & Run is iets voor jou als je:

 • Geen idee heb hoe je moet beginnen met hardlopen
 • Of al heel vaak bent begonnen, maar ook weer bent gestopt met hardlopen
 • Beter wilt leren luisteren naar je lichaam
 • Wilt leren hoe je rustig en prettig wilt hardlopen, zonder prestatie en met een dosis plezier!
 • Beter in je vel wilt zitten
 • In beweging wilt komen (tegen stress)
 • Je soms down voelt en je je inhet algemeen blijer wilt voelen
 • Minder wilt piekeren

mensen gingen je al voor!

 

Hardlopen en stress

Je weet vast wel dat hardlopen goed werkt tegen stress. Maar als je je gestrest voelt ben je waarschijnlijk ook moe en heb je helemaal geen zin in hardlopen. Bovendien zorgt stress voor nog meer stress: je gaat piekeren en luistert niet meer goed naar je lichaam.

Herkenbaar!?

Stress, piekeren en ‘niet goed luisteren naar je lichaam’, zijn dus eigenlijk hele goede redenen om juist wel te gaan hardlopen. Bovendien maak je tijdens het hardlopen zogenaamde ‘gelukshormonen’ aan, je wordt dus ook blij en gelukkig van hardlopen! Omdat we snappen dat beginnen met hardlopen en het vervolgens volhouden niet zo makkelijk is, ontwikkelden we Connect & Run: Goudje, je online coach, geeft je net dat zetje om wel te gaan hardlopen en coacht je door je hardloop sessies heen. Jij loopt, zij coacht.

Het enige dat je hoeft te doen is: Schoenen aan, headphone op en (rustig!) rennen… Oftewel: Connect & Run

Connect & Run is nu slechts 25,- (psst: dat is dus maar 2,50 per week)

Hoe werkt Connect & Run?

Connect & Run is een online hardloop programma waarbij je wordt gecoacht tijdens het hardlopen. Je krijgt een account, waarin 10 sessies zitten die je wekelijks kunt volgen. De sessies duren maximaal 45 minuten, inclusief ademhalingsoefeningen, warming-up en het hardlopen zelf natuurlijk. Goudje coacht je tijdens het hardlopen en vertelt je precies wat je mag doen.

Op een rijtje:

 • 10 sessies + een handig en realistisch trainingsschema.
 • Motivatie, inspiratie en informatie tijdens het hardlopen
 • Geen prestatiedoelen, wel duurzaam resultaat
 • Meer ontspanning tijdens én na het hardlopen
 • + Voor de beginnende hardloper is er een schema dat als handvat kan dienen.

Dankzij Connect & Run en Goudje ben ik erachter gekomen dat hardlopen zoveel meer is dan een manier om af te vallen. Ik heb (helaas!) veel tijd en energie verspild aan alles zo goed mogelijk doen: afvallen, zo snel mogelijk, zo vaak mogelijk, etc. Nu hoeft dat niet meer en wat blijkt: het is veel leuker en ik hou het gewoon goed vol, tijdens het hardlopen, maar ook kijk ik elke keer uit naar mijn eigen hardloopmomenten. Het klinkt misschien corny, maar Connect & Run heeft me echt de weg naar zelfliefde gewezen.

Marjo

Luister nu!

Hoe klinkt dat dan? Tijdens het hardlopen moedigt Goudje je aan, inspireert en informeert ze je. Luister nu naar een aantal fragmenten uit sessie 1:

Wat anderen zeggen

Connect & Run is me heel goed bevallen! Ik kom er echt mee tot rust en ‘uit mijn hoofd’. Ook vind ik de hardlooptips heel handig. Eerder vond ik hardlopen vooral heel zwaar, maar nu lukt het me om relaxter te lopen, mijn conditie is verbetert en ik heb daadwerkelijk lol is het hardlopen. Hierdoor houd ik het ook op de lange termijn vol. Echt een aanrader!

Lorraine

Ik wist best dat hardlopen en bewegen in de buitenlucht goed voor me zou zijn, maar ik zat gewoon liever op de bank ;). Nu ik een aantal weken bezig ben met Connect & Run begin ik echt te begrijpen en te voelen wat hardlopen voor mijn gezondheid (fysiek en mentaal!) doet: ik krijg echt zelfvertrouwen, voel me meer ontspannen (tijdens en na het lopen) en ik ben er even uit, wat in deze gekke tijden ook echt lekker is. Bovendien begin ik me echt fitter te voelen. En na het hardlopen zit die bank nog veel lekkerder;). Aanrader!

Naomi

Je online coach:

Goudje is de coach die je begeleidt tijdens het hardlopen via je headphone of oordopjes. Ze is dagelijks bezig met stress, ontspanning en hardlopen. Als coach, psycholoog en running therapeut weet ze enorm veel over deze onderwerpen. Toch had zij ooit een haat-liefde relatie met hardlopen: ze vond het zwaar, legde zichzelf veel te veel druk op en gaf daarom na een paar sessies altijd weer op. Totdat ze de prestatiedruk losliet en begon te merken dat het haar hielp tegen stress en dat ze zich veel gelukkig voelde na het hardlopen.

Ze bundelde al haar kennis en ervaringin Connect & Run, om jou op een hele praktische manier te helpen.

Hardlopen tegen stress, hoe werkt dat?

Je hebt het vast wel eens gehoord: hardlopen werkt goed tegen stress en piekeren. Perfect om je drukke werkdag even los te laten of te ontsnappen aan alledaagse stress en spanning. Doordat je tijdens het hardlopen onder andere ‘endorfine’ aanmaakt, breek je het stresshormoon ‘cortisol’ af. Zo werk je dus actief aan je stress niveau.

Bovendien is hardlopen heel gezond, juist nu! Hoe werkt dit nu precies? Dit programma helpt je om te ontspannen tijdens en na het hardlopen en tegelijkertijd bouw je aan een gezond en sterk lichaam. Dit geeft zelfvertrouwen en maakt je veerkrachtiger.

“Luister naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen”

FAQ

Heb je nog vragen? Kijk even of jouw vraag hieronder tussen staat (klik op het plusje voor je antwoord):

Vraag: Is Connect & Run geschikt voor beginners?

Absoluut! Je kunt Connect & Run inzetten voor elk niveau en dus ook voor beginners. Je begint met een techniek instructie en je bepaalt helemaal zelf op welk tempo je wilt lopen, hoe vaak je wilt wandelen, etc. Uiteraard wordt dit tijdens de sessies precies uitgelegd. Je leert luisteren naar jouw lichaam. Je krijgt ook een beginnersschema dat als handvat kan bieden.

Vraag: Is Connect & Run ook voor de gevorderde loper?

Zeker! Je leert op een ‘andere’ meer ontspannen manier lopen. Merk je dat je vaak vooral bezig bent met presteren of dat je eigenlijk te weinig ontspanning haalt uit het lopen? Connect & Run begeleidt je om meer plezier te halen uit het lopen. Je begint met een techniekinstructie. Tijdens de sessies ligt de nadruk echt op leren luisteren naar je lichaam en niet naar je hartslag meter en je horloge ;).

Vraag: is het een eenmalige uitgave of gaat het om een abonnement?

Je betaalt eenmalig en krijgt dan toegang tot 10 sessies, die je streamt, het gaat dus niet om een abonnement. De sessies kun je bijvoorbeeld wekelijks volgen, je hebt hier onbeperkt toegang toe. Je kunt de sessies afspelen zovaak als je wilt.

Is hardlopen wel gezond?

Hardlopen zou slecht zijn voor je gewrichten en je knieën, hardlopen is een erg blessure gevoelige sport. Deze stellingen krijgen we best vaak te horen. Natuurlijk heb je kans op een blessure als je gaat sporten, maar als je gezond bent (en wilt worden) én je bouwt eht rustig op, dan verklein je de kans op blessures. Blessures komen met name voor als je te hard van stapel loopt, te weinig hersteltijd neemt en niet luistert naar je lichaam. Connect & Run is er juist op gericht dat je beter naar je lichaam gaat luisteren en niet te hard van stapel loopt. Je spieren worden sterker en soepeler, je conditie verbetert en hardlopen is goed voor je hart, longen en hersenen. Daarnaast is rustig hardlopen heel erg goed tegen stress. Lees hier meer over hardlopen en gezondheid.

Meer info, inspiratie, motivatie:

Meer over hardlopen en stress

 In dit artikel leggen we je kort uit, hoe hardlopen nu eigenlijk werkt tegen stress:

Run Free! Ontspannen (door) hardlopen

Wil je nog meer lezen ontspannen (door) hardlopen? Lees dan ‘Run Free!’ het e-boek. Je zou kunnen zeggen dat het een praktisch hardloop-zelfhulp-boek is: want hardlopen is het onderwerp, maar we hebben het ook over onderwerpen als prestatiedruk, perfectionisme en zelfs zelfliefde. Het boek leest makkelijk, is nuchter, maar snijdt soms wel onderwerpen aan die best gevoelig kunnen liggen. Het doel? Dat jij leert ontspannen tijdens en na het hardlopen, om uiteindelijk meer ontspanning te vinden in je leven. Bestel het e-book hier:

5 + 2 =