fbpx
hardlopen tegen stress

Beginnen met hardlopen

Hoe begin je met hardlopen? Hoe hou je het vol en waar moet je aan denken als je begint met hardlopen? Een goed begin is het halve werk, beginnen met hardlopen kan best een drempel zijn, daarom hier 3 tips die je vast en zeker over die drempel heen helpen!

1. Maak een plan om te beginnen met hardlopen

Zorg dat je een plan hebt. Bedenk je waarom je dit doet (minimaal 3 redenen). Plan hoe vaak je wilt gaan hardlopen. Stel jezelf een kwalitatief doel, liever niet alleen een prestatiedoel. Focus bijvoorbeeld op je (mentale) gezondheid, in plaats van prestatie-prestatie-prestatie. Leg de lat niet te hoog! Falen is geen fijn gevoel en zal je juist demotiveren. Begin dus eerst met het ‘leren’ en ga na een tijdje eens op zoek naar een leuk doel, bijvoorbeeld een leuke run bij jou in de buurt. Bereid je voor door deze techniek tips te lezen. Schrijf in je agenda wanneer je gaat hardlopen, commitment is ken. Een plan maken, kan ook in de vorm van het volgen van een trainingsschema. We hebben er eentje voor je gemaakt die realistisch is, gericht is op beginnende hardlopers en ook nog uit gaat van plezier. Check het hardloop trainingsschema hier.

2. Zoek een buddy

Samen hardlopen is gezellig, motiverend en leuk. Je hebt meteen een stok achter de deur. Niemand in je omgeving die met je mee wilt? Er is in jouw buurt vast een loopgroep of sportclub. Of zoek online support! Er zijn verschillende hardloop groepen op Facebook en op Instagram zijn veel leuke runninggirls of boys te vinden! Ook kun je natuurlijk het hardloopprogramma van Run Free Online ‘Connect & Run’ gebruiken, dan is Goudje je online buddy en begeleider :).

3. Begin gewoon!

Hardlopen is geen rocket science. Hoewel het leuk is om allerlei informatie in te winnen, een leuke outfit te hebben en een schitterend horloge voor al je resultaten, is het niet nodig! Trek gewoon comfortabele kleding en schoenen aan en ga! Experimenteer, laat je niet gek maken door blikken van anderen en Run Free!

Check ook deze hardlooptechniek tips en de video onderaan met tips voor een goede techniek:

Hardlopen met (online) begeleiding

Vind je het moeilijk of spannend om helemaal alleen te beginne; heb je het al 10 keer geprobeerd, maar lukt het volhouden niet; leg je jezelf altijd te hoge doelen op en weet je niet hoe je dat zelf anders moet doen; loop je liever met (online) begeleiding; levert de gedachte aan zelfstandig hardlopen je alleen al stress of druk op? Check dan zeker Connect & Run. Je krijgt dan 10 weken lang online begeleiding tijdens het hardlopen van Goudje. Je leert naar je lichaam te luisteren en prestatiedoelen los te laten. Het hardlopen wordt zo meer ontspannen en alsnog kom je voldaan thuis!

Op de hoogte blijven? Op social media delen we nog veel meer inspiratie en motivatie! Volg ons: